3-1 75 min Söderman ass Anders
3-2 89 min Järnbrott

Laget: Hampus - Hultenius, Wallnér, Kevin, Nikki - Owen, Andreas, Anders - Mats, Jompa, Eric A
På bänken: Hugosson, Petter, Kalle, Söderman

Vi började i medvinden och rullade i backlinjen och mittfältet men det tog ett litet tag innan vi etablerade spelet på Järnbrotts planhalva. Järnbrott bröt oftas vid mittlinjen eller så rann bollen iväg när vi slog den i djupet. Järnbrott slog allt som oftas upp bollen mot deras stora forward men Kevin och Wallnér avväpnade honom ibland med hjälp av Owen och Andreas. Efter dryga fem minuter börjar vi komma upp mer i plan och skapa lite halvchanser. Eric har ett farligt skott strax utanför. Efter tio minuter kommer det en krossboll till Mats på högerkanten som släpper bollen bakåt till Hultenius som slår ett inlägg där Owen kommer och nickar in bollen vid närmsta stolpen. Vi kontrollerar matchen och ytterbackarna trycker upp och vi får en bra press men vi har lite problem med att bemästra medvinden ibalnd så bollarna rinner ut till inspark eller inkast. Eric kommer runt ett par gånger på vänsterkanten men inspelen bryts i sista stund av Järnbrotts försvarare. Järnbrott kommer ibland med sina omställningar men vi har för det mesta full kontroll. De har någon halvchans och någon farlig frispark men Hampus och försvaret reder ut det. Vi kommer i ett anfall på högerkanten och slår in bollen till Jompa som vänder bort sin motståndare och skjuter ett bra högt skott men målvakten får upp en hand och tippar till hörna. Vi får ett inkasst vid mittlinjen på vänster kanten där vår vakne bollKalle ger bollen snabbt till Nikki som kastar direkt till Eric på djupet. Eric driver ner och passar tillbaka till Nikki som slår in bollen mot mål där Anders går upp i duell med målvakten och lyckas få in bollen. Vi har ytterligare några chanser utan att få in bollen. I slutet har vi ett inkasst som Nikki kastar till Anders inne i straffområdet. Mats gör en överlapp och skjuter men skottet blokeras.
2-0 i paus och vi har dominerat och borde kanske gjort något mer mål men Järnbrott försvarar sig bra och sticker upp ibland men skapar inte några riktigt farliga chanser.
Söderman kommer in istället för Mats.
Efter dryga minuten bryter Järnbott och slår en lång boll till deras forward. Vi är fyra försvarare mot deras ensamme forward men han lyckas vända bort sin markering och skjuter ett bra skott som går in vid Hampus högra stolpe. Rikigt bra gjort av deras forward men vi borde löst detta mycket bättre.
Vinden har mojnat lite men ibland kommer det några riktiga vindbyar. Vi fortsätter att kontollera matchen och rullar stundtals riktigt bra från backlinjen. I.o.m. medvinden som Järnbrott har i denna halvlek kommer de lite högre upp men har sällan kontroll på bollen på sista tredjedelen. Vi får med detta fler omställningslägen och har flera chanser. Anders kommer fri och spelar osjälviskt till Jompa som skjuter i öppet mål men är offside. Järnbrott har ett par farliga hörnor och frisparkar men vi får bort bollen. Vi får en frispark utanför straffområdet. Vi kör vår variant och Eric är så när att skjuta imål men de lyckas blokera skottet i sista stund. Strax efter kommer Eric i en omställning och i kamp med deras försvarare fälls i straffområdet men domaren blåser hörna!!
Strax efter får Anders bollen centralt och slår en fin boll till Söderman som fri med målvakten inte gör något misstag. Järnbrott försöker trycka upp men vi har full kontroll. Nikki kommer igenom på vänsterkanten efter ett väggspel med Jompa. Söderman löper fint i mitten men Nikki får till en tåjutt strax utanför närmasta stolpen isället för att få in bollen framför mål. Med mindre än två minuter kvar kommer Järnbrott i ett anfall där de slår en långboll in i straffområdet där en Järnbrottsforward tar ner bollen och lyckas vända bort sin markering och skjuta bollen upp i nättaket. Vi har någon halvchans men det händer inte så mycket efter målet.
Vi vinner med 3-2. Vi fullföljer vår matchplan i 90 minuter och borde gjort fler mål. En klart godkänd insats även om det finns en del att förbättra.